- Anasayfa
- Fransa Vizesi
Fransa Vizesi


Fransa’ya giriş yapmak için gerekli olan belgeye Fransa Vizesi adı verilir. Fransa vizesi almak için gerekli adım ve prosedürleri inceleyeceğimiz yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.
Fransa Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Başvurmak İçin Genel Gereklilikler Seyahat amacınız ne olursa olsun ve başvurmayı düşündüğünüz Fransız vize türü ne olursa olsun, herhangi bir Fransız Vizesi türü için başvurduğunuzda, aşağıdaki Fransız Vizesi genel veya ortak gerekliliklerini karşılamanız istenecektir. Vize başvuru prosedürü, yukarıda belirtildiği gibi belirli prosedürlerle birlikte ofisi ziyaret etmeden önce yapılacak ilk şey Fransız Diplomasi Ofisinden randevu almaktır, çünkü bu randevuda aslında vize başvuru paketinizi sunacaksınız.
Not: Randevu saatinizden en az 15 dakika önce Fransız Diplomasi Ofisine gelmeyi unutmayınız ve yanınızda başka kişiler getirmeyiniz. Sadece 18 yaşından küçük çocuklar veya özel yardıma ihtiyaç duyan kişiler (sağlık sorunları veya engelli kişiler) ile birlikte başkasına eşlik edilmesine izin verilmez. Zamanında gelmediğiniz takdirde aynı randevuyu yeniden planlayamazsınız ve ancak bir gün sonra (24 saat) yeni bir randevu alabilirsiniz. Aile olarak başvuruyorsanız, her aile üyesi kendi bireysel randevusunu almalıdır.
Ve aşağıdaki genel gerekli belgeleri ilgili Fransız Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna gönderin:
- Usulüne Uygun Doldurulmuş Bir Başvuru Formu
Fransa Schengen Vizesi başvuru formunu indirin. Basılı olarak veya elektronik olarak doldurulabilir ve ardından yazdırılabilir. Her iki durumda da gerçek sayılabilmesi için başvuru sahibi tarafından imzalanması gerekir.
Not: Başvuru sahibi 18 yaşının altında ise, başvuru formunu imzalamaya yetkili kişi ebeveynleri veya vasisidir.
- Yakın Zamanda Çekilmiş İki Pasaport Fotoğrafı
- Geçerli Bir Pasaport
Vize başvurusunda bulunan kişinin pasaportunun dönüş tarihinden itibaren en az üç ay daha geçerli olması ve en az iki sayfası boş olması gerekmektedir.
Not: Fransa’ya giriş ve kalış kuralları, umuma mahsus, diplomatik, hizmet veya hususi pasaportuna sahip olmanıza bağlı olarak değişebilir.
- Başvuru Sahibinin Adresinin Kanıtı
Kira sözleşmesinin veya daire/ev tapusunun bir kopyası. Elektrik, su, kablo veya diğer normal faturalar gibi faturalar kabul edilir
- Ayrılmış Gidiş-Dönüş Uçak Bileti ve Seyahat Programı Kanıtı
Fransız diplomatik ofisi, vizeyi almadan önce gerçek uçak biletini satın almak yerine, yalnızca rezerve edilmiş gidiş-dönüş uçak biletinin bir kopyasını ibraz etmenizi isteyecektir. Bu belgede havayolu şirketi, adınız ve kimlik bilgileriniz, gidilecek yerler, uçuş numarası, gün ve saat bilgileri yer almalıdır.
- Seyahat Vizesi Sigortasının Kanıtı
Schengen Bölgesinde kaldığınız süre boyunca beklenmedik herhangi bir acil durum için Fransa ve tüm Schengen Bölgesi içinde en az 30.000€ teminata sahip olduğunuzu gösteren teyit edici bir belge . Schengen Seyahat Sigortası Gereksinimleri ve ne tür acil durum masraflarını kapsadığı hakkında daha fazla bilgi edinin.
- Seyahat Mektubu
Seyahat programı da dahil olmak üzere, Fransa’ya ziyaretinizin amacını belirten, başvuru sahibi tarafından imzalanmış bir veya iki sayfalık belge. Bu, seyahat günleri, ulaşım araçları, varış noktaları, adresler vb.
Not: Başvuru sahibi bir iş adamı veya serbest meslek sahibi ise, turist vizesi için başvururken şirket antetli kağıdına bir ön yazı istenebilir.
- Yer Ayırtılmış Bir Konaklama
Fransa’da Kaldığınız Süre İçin Yer Ayırtılmış Bir Konaklama Kanıtı.
- Medeni Durum Kanıtı
Evlilik cüzdanı, çocuğun doğum belgesi, eşin ölüm belgesi, varsa karne.
- Geçim Araçları
Kalış süresi boyunca geçim masraflarını karşılamak için yeterli gelirin kanıtı.
- Vize Başvuru Ücreti
Fransa vize başvurusunda bulunan her başvuru sahibine bir ücret uygulanır.
Not: İmzalı başvuru formuna yukarıda belirtilen diğer gerekli belgeler eşlik etmeli ve Türkiye’de ki Fransız büyükelçiliğine/konsolosluğuna veya temsilcisine şahsen teslim edilmelidir.
İlgili Fransız Büyükelçiliği veya Konsolosluğu tarafından belirlenen vize gerekliliklerini yerine getirmek son derece önemlidir. Vize başvurunuzun başarısız olmasına, ertelenmesine veya reddedilmesine neden olabileceğinden, gerekli tüm bilgi ve belgeleri sağladığınızdan emin olun.
Ayrıca, başvuru sahibinin kişisel durumuna ve statüsüne bağlı olarak, bir Fransız vizesi için ek veya diğer özel vize başvuru kriterlerinin geçerli olabileceğini unutmamak önemlidir.
Dikkat! Güncellenmiş Fransa Vizesi gereksinimleri için lütfen Fransa Büyükelçiliğine veya Konsolosluğuna danışın.
Fransa Schengen Vizesi Başvuru Sürecine Ne Zaman Başlanmalı?
Fransa Schengen Vizesi başvuru sürecini ne zaman başlatmanız gerektiğini anlamak önemlidir. Schengen Vizeniz için başvurmaya başlayabileceğiniz en erken tarih, planladığınız kalkış tarihinden 3 ay öncesidir. En kısa zamanda başlamanı tavsiye ederiz. Bu, size tüm Schengen Vizesi başvuru süreci adımlarını tamamlamanız için yeterli zaman bırakacaktır.
Schengen Vizesi başvuru adımları şunları içerir:
- Gerekli tüm belgelerin toplanması
2.Schengen Vizesi başvuru formunun doldurulması
- Büyükelçilikte randevu alma
- Randevunuza gitme ve biyometrik verilerinizi gönderme
5.Vize başvuru ücretini ödeyin
6.Elçilikten geri bildirim bekleyin
Başvuru sürecinize yeterince erken başlamak, tüm bu adımlar için size yeterli zaman bırakacaktır. Ayrıca, herhangi bir öngörülemeyen olay olursa, bunlara tepki vermek için yeterli zamanınız olacak.
Örneğin, ilk Schengen Vizesi randevunuza gidemeyeceğinizi ve randevunuzu yeniden planlamanız gerektiğini varsayalım . Bu durumda, bunu yapmak için yeterli zamanınız olacak ve Schengen Bölgesi’ne uçuşunuzdan önce vizenizi almaya devam edeceksiniz.
Veya Schengen Vizenizin reddedilme olasılığı her zaman vardır . Merak etmeyin. Vize reddi genellikle vize başvuru sürecinde yapılan küçük hatalardan kaynaklanır. Bu, bir yazım hatası, eksik başvuru formları ve hatta net olmayan seyahat amaçları gibi bir şey olabilir. Kendinize yeterince zaman ayırırsanız, ilk karara başarılı bir şekilde itiraz edebilir ve yaptığınız küçük hataları düzeltebilirsiniz.
Dikkate almanız gereken bir diğer şey de birlikte seyahat ettiğiniz kişi sayısıdır. Bu, tüm başvuru adımlarını tamamlamanızın ne kadar süreceğini etkileyebilir. Örneğin, 4 çocukla seyahat ettiğinizi varsayalım. Bu durumda, kendi çocuklarınızın yanı sıra tüm çocuklarınız için gerekli tüm belgeleri toplamanız gerekecektir. Bu önemli miktarda zaman alabilir.
Dikkate almanız gereken bir sonraki şey, Schengen Bölgesi’ne seyahat edeceğiniz yılın zamanıdır. Tatil dönemlerinde, Elçiliklerin işleme koymaları gereken daha fazla Schengen Vizesi başvurusu olması muhtemeldir. Tersine, sezon dışı dönemlerde Schengen Vizelerine olan talep daha az olacaktır. Bu, Elçiliklerin çok sayıda vizeyi işlemek zorunda kalmayacağı anlamına gelir.
Fransa Schengen Vizesi İçin Nereye Başvurulur?
Schengen vizesi başvurunuzu, ziyaret etmeyi düşündüğünüz ülkenin Konsolosluğuna veya birden fazla Schengen Ülkesini ziyaret edecekseniz en uzun süre kalacağınız ülkenin Konsolosluğuna yapmalısınız.
Birden fazla Schengen Ülkesini ziyaret etmeyi planlıyorsanız ve kalış süreniz eşit olacaksa, Schengen bölgesine girerken dış sınırlarını ilk geçeceğiniz ülkenin Konsolosluğuna başvuruda bulunmalısınız.
Genel bir kural olarak, Türkiye’de ki bölgesel yetkiye sahip Konsolosluğa vize başvurusunda bulunmanız gerekir. Bu konuda şüpheniz varsa, Fransa Dışişleri Bakanlığı veya Göçmen Bürosu ile iletişime geçmelisiniz.
Başvuru, ilke olarak, planlanan seyahatten en az 15 gün önce Konsolosluğa sunulmalıdır ve planlanan seyahatin başlamasından altı ay öncesine kadar yapılamaz. Başvuru yapmadan önce randevu almanız gerekmektedir.
Fransa’da Turist Vizesi İle Çalışabilir Miyim?
Fransa için turist vizesi aldıysanız, Fransa’da veya Schengen Bölgesi’ndeki başka bir ülkede çalışmanıza izin verilmez. Turist vizesi, Fransa’da veya Schengen Bölgesi’nde uzun süre kalmanıza izin vermez. Fransa’da çalışmak istiyorsanız, D Tipi adı verilen uzun süreli bir vizeye ihtiyacınız olacak.