Yunanistan Vizesi

Yunanistan Ege Denizi’ne uzanan bir yarımada, Türkiye, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan ile çevrilidir.

Batı medeniyetinin doğum yeri olarak bilinen Yunanistan, yüzyıllardır gezginleri kendine çekmiştir. Dünyanın en eski uygarlıklarından biri olan Yunanistan, binlerce yıllık bir tarih sunuyor. Klasik antik çağın bu harikalarının çoğu başkent Atina’da sergileniyor.

Akdeniz iklimi ve mutfağıyla sevilen; sıcak ve kurak yazları; zeytinyağı ve beyaz peyniri ile Yunanistan ayrıca dünyanın en iyi plajlarından bazılarına sahiptir. Binlerce adası, göz kamaştırıcı beyaz, mavi çatılı evleriyle ve sahil kenarındaki gece kulüpleriyle milyonlarca ziyaretçi çekmektedir.

Yunanistan, Schengen anlaşmasını 1992’de imzaladı ve    2000’de Schengen bölgesinin bir parçası   oldu. Bu yazıda Yunanistan Schengen vizesi sürecini detaylı bir şekilde ele alacağız. Tüm detaylar için lütfen okumaya devam edin. Ayrıca Yunanistan Vizesi sürecini sizler için yönetebiliriz. Bizi aramanız yeterli olacaktır.

Yunanistan Schengen Vizesi Nedir?

Yunanistan, Avrupa Birliği’nin bir Üye Devletidir ve Schengen Anlaşmasını onaylamıştır. AB içinde seyahat eden vatandaşların pasaporta ihtiyaç duymadan polis kimlik kartlarını göstermeleri yeterlidir.

Schengen Anlaşmasının Üye Devletlerinin vatandaşları için vize gerekli değildir. Yunanistan, ortak iç kara, hava ve deniz sınırlarındaki kontrolleri kaldıran ve Üye Devlet vatandaşlarının üç aya kadar kısa bir kalış süresi boyunca vizesiz seyahat etmesine izin veren Schengen Anlaşması hükümlerini takip etmektedir.

Bununla birlikte Schengen Anlaşması’na üye olmayan Türk vatandaşları, Yunanistan ve AB’ye giriş için vizeye ihtiyaç duyarlar. Türkiye’den gelen ziyaretçiler Yunan Büyükelçiliklerinden veya Konsolosluklarından vize almak zorundadırlar.

Yunanistan Vizesi Başvuru Süreci

Yunanistan vizesine başvururken izlenecek birkaç adım:

  1. Adım: Başvurunuza başlayın

Vize başvuru formunu indirebilir, doldurabilir, eksiksiz formu yazdırabilir ve teslim edilmek üzere (seçilen Vize kategorisi için gerekli belgelerle birlikte) yanınızda Vize Başvuru Merkezine getirebilirsiniz.

Adım 2: Vize merkezinde bir randevu ayarlayın.

Vize başvuru formunuzu doldurduktan sonra, bir Vize Başvuru Merkezinde biyometrik veriler için randevu almanız gerekmektedir. Bu, ‘biyometrik bilgi’ olarak bilinir.

Randevunuzu aldıktan sonra, randevu onayını gösteren e-postası alacaksınız. Bir ailenin veya grubun parçasıysanız, aile veya grubun her üyesi için ayrı randevu almanız gerekir.

  1. Adım: Ücretleri ödeyin

Başvurunuzu yaptıktan sonra, vize başvuru ücretinizi ödemeniz gerekecektir. Formu yazdırıp Vize Başvuru Merkezine getirmek için indirirseniz, randevu saatinde ödeme yapılabilir. Vize ücretini Vize Başvuru Merkezinde Nakit ve Kart olarak ödemeniz gerekecektir.

  1. Adım: Vize görüşmesine katılın

Gerekli tüm belgeleri yanınıza alın. Randevu aldığınız gün:

  • Randevunuzdan en az 10 dakika önce orada olmayı hedefleyin.
  • Vize başvurunuz için randevuya gelmeniz gerekmektedir. Yerinize birini gönderemezsiniz.
  • Vize başvurunuzun basılı bir kopyasını ve her iki tarafı boş en az 2 sayfası olan geçerli bir pasaport veya seyahat belgesi getirin.
  • Tüm destekleyici belgeleri getirin (orijinaller ve kopyalar)
  • Merkeze geldiğinizde ücretlerinizi ödeyebilirsiniz.
  • Merkezde parmak izlerinizi de göndermeniz gerekecektir. Bu, biyometrik bilgi toplama olarak bilinir. Dijital bir parmak tarayıcı, 10 parmağın tümünün görüntülerini toplar. Kabul edilebilir parmak taramaları yapabilmenizi etkileyebileceğinden, parmak uçlarınızda kına, kesikler, sıyrıklar veya diğer işaretler gibi herhangi bir dekorasyon biçimi bulunmadığından emin olun.
  • Planlanan günde randevunuzu kaçırırsanız, orijinal randevu tarihinizden 24 saat sonra yeni bir randevu almanız gerekecektir.
  • Biyometrik bilgi olmadan vize başvurunuz işleme alınmayacaktır. Biyometrik işlem için parmak izi taramanız kaydedilecektir. Bir dijital parmak izi tarayıcı, 10 parmağın tümünün görüntülerini toplayacaktır. Bu hızlı bir süreçtir. Parmaklarınızda geçici yaralar varsa, yaralarınız iyileşene kadar beklemeniz önerilir. Tarayıcının çalışmasını engellediği için parmak uçlarınızın kına gibi herhangi bir geçici vücut süslemesi içermediğinden emin olun. 12 yaşından küçük adayların tam biyometrik veri sunmaları gerekmemektedir. Diplomatik pasaport sahibi vatandaşlar ve devlet başkanları vize istemeyecek ve biyometrik veri ibraz etmelerine gerek kalmayacak. 12 ila 18 yaş arasındaki başvuru sahipleri için, bir ebeveyn veya yasal vasinin izin vermesi ve parmak izi alınırken hazır bulunması istenecektir.

Aşağıdaki durumlarda biyometrik veri (parmak izi) yükümlülüğünden muaf olursunuz:

  • 12 yaşından küçüksünüz.
  • Parmak izlerinin alınması fiziksel olarak imkansız olan kişiler. Parmak izi taraması sağlayamıyorsanız, iddialarını desteklemek için bir tıbbi sertifika sağlamanız gerekir.
  • Devlet Başkanı ve ulusal Hükümetlerin üyesisiniz (resmi delegasyonlarınız ve eşlerinizle birlikte) ve resmi amaçlarla seyahat ediyorsunuz.
  1. Adım: Bir yanıt bekleyin

Vize Başvurunuz işleme alındığında bir e-posta güncellemesi alacaksınız. E-postaya kolayca erişemiyorsanız veya daha ayrıntılı takip bilgileri istiyorsanız, güncellemeleri doğrudan telefonunuza gönderilen SMS ile de alabilirsiniz.

Vize başvuru durumunuzu online olarak da takip edebilirsiniz. Bu hizmete erişmek için soyadınızla birlikte Vize Başvuru Merkezi tarafından düzenlenen fatura/makbuzdaki Referans Numarasını kullanın.

  1. Adım: Pasaportunuzu alın

Vize başvuru kararı verildikten sonra pasaportunuzu Vize Başvuru Merkezinden teslim alabilir veya ek ücret karşılığında pasaportunuzun kargo ile tarafınıza iade edilmesini sağlayabilirsiniz.

Pasaportunuzu şahsen teslim alırken: Vize Başvuru Merkezi tarafından verilen makbuzu ve bir tür resmi kimlik belgesini getirin.

Belgelerinizi almak için mevcut seçenekler için lütfen bizimle iletişim kurun.

Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Vize için gerekli belgeler, hangi vizeye başvurduğunuza göre değişir, ancak en azından aşağıda verilen belgeler her zaman gereklidir.

  • Yunanistan için doldurulmuş bir başvuru formu
  • Geçerli bir pasaport. Bir pasaportun geçerli sayılabilmesi için son 10 yıl içinde düzenlenmiş olması ve Schengen bölgesinden çıktıktan sonra en az 3 ay geçerli olması gerekir.
  • İki özdeş fotoğraf, başvuru formuna yapıştırılması gereken. Sabitlenmiş fotoğraflar kabul edilmeyecektir.
  • Son üç aya ait banka ve kredi kartı ekstreleri. Bu finansal sürdürülebilirliğinizi kanıtlamak içindir.
  • Bir seyahat güzergahı.
  • Seyahat sigortası. Bir Schengen bölgesi ülkesinde seyahat etmek için minimum 30000 € tutarında seyahat sigortasına sahip olmanız gerekir.
  • Otel rezervasyonları.

Yunanistan Schengen Vizesi İşlem Süresi

Türk vatandaşıysanız ve Yunanistan’ı ziyaret etmeyi planlıyorsanız, vize başvurusunda bulunmanız gerekir. Vizenizin verilip verilmeyeceğine Yunanistan Büyükelçiliği karar verecektir ve başvurunuzun bu misyonlara sunulması gerekmektedir

Vize başvurularının işlem süresi, elçiliğin başvuruyu aldığı tarihten itibaren 15 güne kadardır. Elçiliğin başvurunuzla ilgili daha fazla kontrol yapması gerekiyorsa işleme alınması daha uzun sürebilir. Özellikle Nisan’dan Temmuz’a kadar olan yoğun aylarda önceden başvurmak önemlidir. Başvurunuzu planlanan seyahatinizden en fazla 6 ay önce yapabilirsiniz.

Yunanistan Vize Randevusu

Yunanistan vizesi için randevu aldığınız gün:

  • Randevunuza geç kalmayın, zamanında gelin
  • Başvurunuzu tamamladığınızı ve imzaladığınızı kontrol edin
  • Tüm destekleyici belgelerinizi yanınızda getirin

Büyükelçilik başvurunuzu gözden geçirecektir. Ayrıca, sağladığınız bilgilerden herhangi birini açıklığa kavuşturmaları gerekirse size sorular sorabilirler. Böyle bir durumda, dürüstçe cevap verin. Biyometrik bilgileri kaydedin parmak izleriniz ve bir fotoğrafınız. Ardından vize ücretini ödeyin.

Tipik sorular şunları içerir:

  • Yunanistan’a iş için mi seyahat ediyorsunuz?
  • Yunanistan’da ne kadar kalacaksın?
  • Türkiye’de ki işiniz nedir?
  • İşvereniniz işten uzakta geçirdiğiniz zamanı onayladı mı?