Avusturya Vizesi

Avusturya, Avusturya Cumhuriyeti olarak da bilinir. Avusturya’nın başkenti, Avusturya’nın en büyük şehri olan Viyana’dır. Avusturya, biri Viyana olmak üzere dokuz federal eyaletten oluşmaktadır. Kuzeybatıda Almanya, kuzeyde Çek Cumhuriyeti, kuzeydoğuda Slovakya, doğuda Macaristan, güneyde Slovenya ve İtalya, batıda İsviçre ve Lihtenştayn ile sınır komşusudur. Avusturya, kişi başına düşen GSYİH açısından dünyanın en zengin 20 ülkesi arasında yer aldı. Avusturya’nın kentsel alanları arasında Viyana, Graz, Linz, Salzburg ve Innsbruck bulunmaktadır.

Avusturya’nın mutfağı, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nunkinden türemiştir. Avusturya’nın en popüler yemeklerinden biri Eierschwammerl yemekleri. Avusturya yemekleri arasında Wiener Schnitzel, Schweinsbraten, Kaiserschmarren, Knödel, Sachertorte ve Tafelspitz sayılabilir. Avusturya, eşsiz bir görünüm veren dağlarla güzel bir şekilde yapılandırılmıştır. Ülkenin kuzeydoğu kısmı, Alföld veya Macar Ovası’na doğru yaptığı yolculukta Alpler’in doğu kenarı ile Bohemya ve Moravya tepeleri arasında Tuna Nehri rüzgarlarıyla çevrilidir. Viyana, Tuna’nın dağların arasından daha kuru ovalara çıktığı bölgede yer alır.

Avusturya Vizesi hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız makaleyi okumaya devam edin . Aşağıda Avusturya Schengen Vizesi hakkında tüm bilgileri verecektir .

Schengen Antlaşması Nedir?

Schengen Antlaşması, 14 Haziran 1985’te Avrupa’da ülkeler arasında seyahat etmeyi kolaylaştırmak için imzalanan bir anlaşmadır . Bu nedenle bu bölge “Schengen Bölgesi” olarak da bilinir.

Schengen Bölgesine dahil Schengen ülkeleri şunlardır: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç , Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İspanya.

Avusturya Vize Çeşitleri

  1. Kısa Süreli Vizeler (C Tipi)

Avusturya için kısa vadeli vizeler şunları içerir:

  • İş (Avusturya Schengen iş vizesi)
  • Kültürel vize
  • Tıbbi vize
  • Resmi ziyaret vizesi
  • Spor Dalları vizesi
  • Eğitim (Avusturya Schengen öğrenci vizesi)
  • Turizm (Avusturya turist vizesi)
  • Aileyi veya Arkadaşları Ziyaret Etmek
  1. Uzun Süreli Vizeler (D Tipi, Ulusal)

Avusturya için uzun vadeli vizeler şunları içerir:

  • Avusturya öğrenci vizesi
  • İş arama vizesi (Avusturya Çalışma vizesi)
  • Uzun süreli ziyaret vizesi
  • Avusturya oturma izni almak için vize
  • Tatilde Çalışma Programı vizesi

 

  1. Transit Vize (A Tipi)
  • Avusturya transit vizesi

Avusturya Vizesi İçin Gereksinimler

Vize verilmesine ilişkin genel ilke ve şartlar:

  • Vize başvuru formu
  • Avusturya’da geçerli, geçerlilik süresi vize süresinden en az üç ay daha uzun ve en az iki sayfası boş olan, son on yıl içinde düzenlenmiş seyahat belgesi
  • Belirtilen vesikalık fotoğraf kriterlerine uygun bir vesikalık fotoğraf (portre formatında, 35 x 45 mm )
  • Planlanan kalış süresi için tam kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası poliçesinin ibrazı (teminat tutarı: 30.000 Euro, tüm Schengen bölgesi için geçerlidir)
  • Planlanan kalış süresi boyunca yeterli geçim kaynağının kanıtı
  • İlgili makamlar tarafından talep edilen diğer kanıtlar (otel rezervasyonları, davetiyeler, rezervasyon onayları, dönüş uçak bileti, çalışma kanıtı vb. )
  • Başka ret gerekçelerinin bulunmaması (ikamet yasağı, bir Schengen ülkesi tarafından verilen uyarı)

Duruma göre ek belgeler istenebilir. Daha fazla bilgi için lütfen önceden Avusturya temsilciliğiyle iletişime geçin.

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

Bir izin başvurusunda bulunmadan önce, ihtiyacınız olan vize türünü belirlemeniz ve ayrıca o vize için uygunluğunuzu kontrol etmeniz gerekir. Bunu yaptıktan sonra, aşağıdaki şekilde vize başvurusunda bulunmaya devam edebilirsiniz:

  1. İzin türünüze göre ilgili tüm belgeleri toplayın.
  2. Avusturya Büyükelçiliği web sitesinden Avusturya Schengen vizesi başvuru formunu indirin .
  3. Formu bilgilerinizle doldurun ve bir vesikalık fotoğraf ekleyin ve ardından ilgili yerleri imzalayın.
  4. Avusturya büyükelçiliğinde veya bir Avusturya vize başvuru merkezinde vize randevusu alın. Bunu doğrudan onları arayarak veya çevrimiçi olarak yapabilirsiniz.
  5. Başvuru formunuz ve belgeleriniz ile ilgili merkeze ya da elçiliğe giderek belge ve biyometrik başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Biyometriklerinizi son 5 yılda gönderdiyseniz, tekrar göndermeniz gerekmeyebilir. Ayrıca, başvuruyu posta/kargo ile gönderemeyeceğinizi unutmayın. Şahsen veya buna karşılık gelen bir beyan ve taahhütte bulunmanız koşuluyla bir seyahat acentesi aracılığıyla vermeniz gerekecektir.

Lütfen başvurunuzun doğru bilgi ve orijinal belgelerle yapıldığından emin olunuz. Sahte belgelerin veya yanlış verilerin sunulması vize reddine yol açabilir.

Avusturya Vize İşlem Süresi

Avusturya Schengen Vizesi işlem süresi normalde yaklaşık 15 gündür. Ancak, birkaç faktöre bağlı olarak, bu süre değişebilir. Bunlar arasında vize türü, iznin süresi, giriş sayısı, hızlı işlem vb. yer alır. Sonuç olarak, çok önceden başvurmanız önerilir.

Avusturya Vizesi için Nereye Başvurulur?

Avusturya Schengen vize başvurusu offline olarak yapılmaktadır. Henüz çevrimiçi bir prosedür yok. Başvuru, ülke genelinde bulunan Vize başvuru ofislerinden birine veya Türkiye’de ki Avusturya Büyükelçiliğine sunulmalıdır.

Süreç oldukça karmaşık olabileceğinden, profesyonel vize hizmetleri aracılığıyla bile başvurabilirsiniz. Bir vize acentesi seçerseniz, işlemleri kendiniz yapmak zorunda kalmayabilirsiniz ve emin olun, başvurunuzda nispeten çok daha az hata olasılığı olacaktır. Hata olmaması önemlidir, aksi takdirde vizenin reddedilme olasılığı vardır.

Avusturya Vize Durumu Nasıl Kontrol Edilir?

Avusturya vize durumunu takip  etmenin birkaç yolu vardır . Referans numaranızı ve adınızı Vize başvuru ofislerinin web sitesine girerek kontrol edebilir veya e-posta göndererek veya elçiliği arayarak da yapabilirsiniz. Ancak, başvurunuz işleme alınırken aynı ücreti ödeyerek SMS ile güncellemeleri alacaksınız.

Schengen Vize Başvurum Reddedilirse Ne Olur?

Ne yazık ki, bazen olumlu geri bildirim alamayabilirsiniz. Ancak, Büyükelçilik yetkilileri tarafından verilen ilk karara itiraz etmek mümkündür. Vizenizin neden reddedilebileceğine şaşıracaksınız. Bazı durumlarda, başvuru formunuzda yaptığınız basit bir hata veya sunmayı unuttuğunuz bir belge nedeniyle vizeniz reddedilebilir. Bu nedenle başvuru formunuzu ve belgelerinizi her zaman iki kez kontrol etmelisiniz.

Her iki durumda da, atmanız gereken bir sonraki adım, vize kararınıza itiraz etmektir.

Bu konuyla ilgili Avusturya Konsolosluğu yada Elçiliği ile iletişim kurarak en güncel ve doğru bilgileri alabilirsiniz.

Avusturya Vizesi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

C Vizesi , genel giriş koşullarını yerine getirmeniz koşuluyla tüm Schengen ülkelerine girmenize ve bu ülkelerde 180 gün içinde toplam 90 gün kalmanıza izin verir. D Vizesi size Avusturya’ya girme ve orada kalma hakkı verir. 91 günden 6 aya kadar kalınabilir. D Vizesi sahipleri, genel giriş koşullarını yerine getirmeleri koşuluyla, diğer Schengen ülkelerine 90 güne kadar hareket özgürlüğünden de yararlanırlar.

Avusturya’ya seyahat etmeden önce Türkiye’de ki yetkili Avusturya temsilciliğine (büyükelçilik, vize vermeye yetkili konsolosluk ) şahsen vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Vize daha sonra bu makam tarafından verilecektir.

Kontrol listesinde, bir başvuru için gerekli olan tüm belgelerin bir listesini bulacaksınız.

Planladığınız seyahat tarihinden en erken altı ay önce yetkili temsilcilik makamına vize başvurusunda bulunabilirsiniz . Planladığınız kalış tarihinden en geç 15 takvim günü önce başvuruda bulunmamalısınız. İşleme süreleri bölgesel veya mevsimsel olarak değişebilir (örn. yoğun talep nedeniyle).